A family home in the heart of St Ouen's bay

 

Les Hativieaux is situated on the escarpment overlooking St Ouen’s Pond and the wider bay area. The dwelling has been designed to blend back in to the hillside using a selection of natural materials reflecting the dominant colours of the locality.

 

Richard Le Sueur Architects employs dedicated architects and designers to elevate your space to the next level.

Residential

From the most humble home to the grandest of houses, we create spaces to suit your personal needs, lifestyle and budget.

Commercial

We have extensive experience designing for restaurants, offices, hotels, self-catering and industrial warehouses.

Lima01.jpg

HISTORIC

Our work on many Listed and historic buildings has proved our excellence in the field of local historic architecture.

A historic quarry site turned into a beautiful home.

 

Mont Mado was historically Jersey’s finest granite quarry. From 1959 to 1972 it was used as government land fill.

Planning permission was obtained to construct a family dwelling with modern amenities whilst restoring the natural landscape.

Given the rural location of the site, a historic agricultural design aesthetic was chosen. The house is designed in the style of a traditional Jersey barn, with pink granite facades and quoins, natural slate roof and irregularly positioned windows.

Internally a traditional oak frame rises through the height of the building creating a spectacular entrance and stair hall. In the kitchen extension to the rear a volumetric roof and glazed ridge create a light and spacious hub for the family.

Below ground an indoor pool with ‘starlight’ ceiling, jacuzzi, sauna and cinema room provide the family with space for entertainment and relaxation.

This dwelling is also fully compliant with the current accessibility regulations for those with a physical disability.

La Grande Carriere is the winner of the Jersey Architecture Commission Design Awards 2015 - People's Choice Award

 

A new dwelling overlooking Archirondel.

 

Springtide is a new dwelling with garage annex and staff accommodation.

The design is traditional using Jersey granite quoins and string courses, timber windows, clay roof tiles, a tourelle staircase and arch headed doorways.